063 188 63 24

Rasadnik Lipa

Ugradnja klima uređaja

Vršimo montažu svih vrsta klima uređaja u Vašem stambenom ili poslovnom prostoru, na svim spratovima i u svim uslovima. Takođe radimo specijalne montaže kao sto su montaže na krovovima, na mestima gde nema terase ili pristupa merdevinama. Specijalnim tiplovima i šrafovima montiramo bez problema spoljne jedinice čak i na izolaciji (stiroporu) debljine i preko 10cm, a radimo i ukopavanje nosača u izolaciju i postavljanje nosača pre izrade fasade.
Ugradnju klima uređaja radimo sa visokim stepenom pedantnosti. U cenu montaže su uračunati nosači za klimu kao i šrafovi, tiplovi, nosači spoljne jedinice, izolir, bandaž traka.

Montaža klima uređaja

Prvi korak kod montaže je pravi izbor gde klima uređaj postaviti u prostoriji koja se klimatizuje.
Koja je najbolja pozicija za montažu klima uređaja?
Unutrašnja jedinica klime se montira u najvećoj prostoriji objekta ili da je njen pravac duvanja usmeren ka najvećoj prostoriji koja se klimatizuje, po mogućstvu sa bočne strane prozora, balkonskih vrata ili svetlarnika da bi presecala tu toplotu ili hladnoću koja dolazi kroz staklo. Spoljašna jedinica klime se postavlja ispod nivoa unutrašnje jedinice. Idealna razdaljina između unutrašnje i spoljašnje jedinice je od 2.5m do 3m.

Pravila za montažu klima uređaja

Da bi klima uređaj dobro radio i njegov radni vek bio duži, postoje pravila kojih se strogo pridržavamo:
– Unutrašnja jedinica klima uređaja treba da bude odvojena od plafona najmanje 10cm.
– Unutrašnju jedinicu klima uređaja ne treba montirati blizu suprotnog zida, ormana ili bilo koje prepreke minimum 3m jer vazduh iz klime će udarati u njih i vratiće se prema klimi, pa nastaje problem jer sonda registruje netačnu temperaturu i daje signal kompresoru da se pali i gasi u kratkim intervalima, a to skraćuje vek trajanja kompresora.
– Maksimalno rastojanje između unutrašnje i spoljašne jedinice klima uređaja kod ON/OFF klima uređaja je 8m, kod inverterskih klima uređaja je 15m.
– Kondez crevo koje izlazi iz unutrašnje jedinice klima uređaja kroz koje prolazi voda u toku hlađenja mora da ima konstantan pad.

Ovlašćeni servis za sve klima uređaje

Scroll